Recenzii
Recenzii
Despre
Harta
Contact
Imagini
Clip Video
 • Rating Final
  rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon
  1. Poza de profil pentru Darius Darius
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon
   like icon
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon

   Primul automobil 100% românesc a fost realizat în 1945 la Reşiţa, în fabricile industriaşului român Nicolae Malaxa, al cărui nume îl poartă.
  2. Poza de profil pentru Tibi Tibi
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon
   like icon
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon

   Resita e recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai mari centre industriale din tara, ofera nenumarate atractii. Printre ele se numara Muzeul de Locomotive cu Abur, Muzeul de Istorie al Banatului Montan, Casa de Cultura a Sindicatelor, Gradina Zoologica si multe altele. Un oras muncitoresc, ce merita vizitat.

  Trebuie sa fii logat ca sa adaugi recenzie.

 • Istoric, localitatea este atestată din secolul al XV-lea cu numele de Rechyoka și Rechycha. Cercetările arheologice au descoperit în acest spațiu urme de locuire din perioada neolitică, dacică și romană. Este menționată în 1673 cu numele Reszinitza, ai cărei locuitori plăteau impozite către pașalâcul Timișoarei, iar în anii 1690 – 1700, izvoarele o amintesc ca depinzând de Districtul Bocșei împreună cu alte localități din Valea Bârzavei.

  Conscripția din 1717 o menționează cu numele Retziza, având 62 gospodării impuse de către stăpânirea austriacă nou instaurată aici. Ea devine din 3 iulie 1771 locul de întemeiere a celui mai vechi și important centru metalurgic de pe continentul european. Odată cu nașterea uzinelor, se pun bazele Reșiței industriale. Inițial, au existat doua sate apropiate – Reșița Romana (Reschiza Kamerală sau Olah Resitza) și Reșița Montana (Eisenwerk Reschitza, Nemet Reschitza sau Resiczbanya). Uzinele au fost amplasate în Reșița Montana, locuită la început de cărbunari români. Mai târziu, în 1776, au fost colonizate 70 de familii germane originare din Stiria, Carinthia și Austria de Sus, iar intre 1782 – 1787 cu familii germane din regiunea Rinului. Între anii 1910 – 1925 , Reșița a avut statutul unei comune rurale, iar din 1925 a fost declarată oraș, consecință a recunoașterii dimensiunii sale de puternic centru al marii industrii siderurgice și constructoare de mașini din România modernă. Din 1968, prin Legea nr. 2 privind organizarea administrativă a teritoriului i s-a oferit gradul de municipiu, reședință a județului Caraș-Severin.

  Orașul este considerat ca fiind împărțit în două zone distincte, el fiind format din unirea a doua sate distincte numite Reșița șiReșița Română, dar pentru o reprezentare mai clară orașul se împarte în trei zone, de la Nord-Vest (ieșirea spre Bocșa, Timișoara și Caransebeș) la Sud-Est (ieșirea spre munți: Văliug, Gărâna, etc.)

  În Reșița se vorbesc multe limbi. Dintre care cea mai vorbită este româna, desigur. Se mai vorbește si croată, maghiară, sârbă, germană și multe altele.

 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

 • Adresa: Piața 1 Decembrie 1918
  Reșița
  Județul Caraș-Severin
  Romania